Rondleiding door Vernieuwd Aquafun Sportiom

In 2020 is het Aquafun zwemparadijs van Sportiom s’ Hertogenbosch bijna volledig opnieuw opgebouwd. Alleen de vorm van de bassins herrineren nog aan het oude bad met de grotten. De volledige berg inclusief grotten en bandenbaan Coco Wave zijn gesloopt. Hier voor in de plaats zijn twee nieuwe glijbanen, waaronder een racer; gebouwd. De renovatie was nodig omdat de rotsen in slechte staat verkeerden en zwemmen in de grotten niet meer veilig was.

Glijbanen

Er zijn nu 4 waterglijbanen te vinden in het Aquafun. De twee bestaande Tube 1200 (112m) en Tube 800 (107m) en de twee nieuwe glijbanen boven het recreatiebad. De dubbele VE700 (62m) en de bandenbaan die de Coco Wave vervangt en daar ook veel op lijkt.

Rondleiding door het nieuwe recreatiebad 

Collega Xtremerides mocht een kijkje nemen in het nu nog gesloten zwembad en neemt ons mee voor een rondleiding door het recreatiebad, waarbij ook de oude- en nieuwe glijbanen worden uitgeprobeerd. Tijdens de rondleiding is te zien dat de vorm van het recreatiebad, zonder rotspartijen; het zelfde is gebleven. Nieuwe kleurige led-verlichting voor veel sfeer.

Heropening

De heropening staat gepland in 2021. De werkzaamheden zijn klaar en het bad is inmiddels opgeleverd. Door het caronavirus kan het zwemparadijs nog niet heropend worden.