Eerste VR-glijbaan in Nederland in Breda

De eerste VR-glijbaan van Nederland is geopend in Breda. In Zwembad Sonsbeeck is geinversteerd in waterdichte VR-brillen. Net als bij VR-achtbanen in pretparken zie je een filmpje in je bril tijdens je rit. Onlangs zijn de glijbanen in Breda vernieuwd en er zijn geen lichteffecten in de glijbanen aangebracht en zijn de glijbanen ook niet interactief. Is ook niet nodig. Je ziet toch niets van de glijbaan, je kijkt namelijk naar wat er in de VR-bril gebeurt.

Tuberides Nederland test VR-Slide

Tuberides Nederland heeft 17 januari 2020, twee dagen na opening; de VR-slide getest.

Het werkt, maar niet goed. De beelden passen zich niet goed aan, aan je glijsnelheid en het verloop van de glijbaan. Iets wat je wel verwacht van VR. Maar het is niet voor niets testbedrijf.

Verder moeten de VR-brillen na een uur weer aan de lader om de accu’s weer op te laden. Daarom is de VR-slide niet de gehele dag operationeel. Dit is op te lossen door meer VR-brillen aan te schaffen zodat er afgewisseld kan worden.

VR is de toekomst

VR is de toekomst. Als het straks beter werkt kan VR als extra betaalde attractie aangeboden worden. Ook is het een manier om een oude saaie glijbaan weer attractief te maken zonder dure verbouwing.