Glijbanen zwembad Sonsbeeck na half jaar weer open

De glijbanen van het Bredase zwembad Sonsbeeck zijn weer open. Vanwege vernieuwingswerkzaamheden waren de glijbanen vanaf de zomersluiting tot 14 december gesloten.

Veel langer dicht dan gepland

Het was niet de bedoeling dat de glijbanen een half jaar dicht zouden zijn. De gepande werkzaamheden aan de glijbanen zou in de zomersluiting van het zwembad plaatsvinden samen met het onderhoud in de rest van het zwembad. De werkzaamheden bij de glijbanen zijn echter erg uitgelopen

Nu weer open, nog niet helemaal goed

De glijbanen in zwembad Sonsbeeck zijn nu wel open, maar helemaal goed is het nog niet. De naden tussen de buisdelen zijn in beide glijbanen nog niet gecoat. Dit voel je tijdens het glijden. De Lage glijbaan is er het ergste aan toe

Nadenprobleem wordt komende weken opgelost

Glijbanen die niet lekker glijden heb je als zwembad niet zo veel aan. Daarom worden de naden tussen de elementen van beide glijbanen de komende weken nog onder handen genomen. Dit valt onder de garantie van de nieuwe glijbanen. Deze werkzaamheden worden zo veel mogelijk buiten de recreatieve uren uitgevoerd zodat de glijbanen niet weer dicht moeten.

Geen lichteffecten meer

Er is een donkere glijbaan en een lichtdoorlatende. De donkere glijbaan heeft geen lichteffecten meer zo als de oude dat wel had (al waren die de laatste jaren kapot)

Ongewijzigde layout

De Layout van beide glijbanen zijn het zelfde als van hun voorgangers. Als je het niet weet dan weet je niet eens dat je door nieuwe glijbanen glijdt.