Grootste Indoor Waterglijbaan ter wereld nu geopend in Hof van Saksen

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, opent vandaag drie spectaculaire indoor waterglijbanen – waaronder de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Daarmee verstevigt Hof van Saksen haar toppositie in het internationale vakantieaanbod. Met de bouw van de exclusieve glijbanen investeert het resort ruim 7 miljoen euro. Er zijn plannen om in de komende jaren nog twee glijbanen toe te voegen.

 [utubevideo id=”89″]

Vanuit een in Drentse stijl gebouwde glijbaantoren kunnen gasten voor drie verschillende afdalingen kiezen; de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan in de Benelux en de hoogste en steilste speedslide van Nederland. In totaal hebben de drie glijbanen een lengte van 422 meter. Bij de bouw zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik en de glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimaal energieverbruik.

 

Ultieme beleving voor de hele familie

“De combinatie van deze glijbanen zal vooral ook families met kinderen aanspreken, evenals tieners. Hiermee creëren we de ultieme beleving voor onze gasten,” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks. “Gasten geven aan dat waterpret een onlosmakelijk onderdeel vormt van hun totale vakantiebeleving. Twee weken geleden nog ontving Hof van Saksen voor het derde achtereenvolgende jaar het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk in de categorie ‘Vakantie met overdekt zwembad’, nadat gasten massaal hun stem uitbrachten.”

 

Gasten blijven verrassen

Voor de bouw van de waterglijbanen is men niet over één nacht ijs gegaan. Wereldwijd zijn luxe resorts en exclusieve waterattracties bezocht om uiteindelijk zelf deze unieke glijbanen samen te stellen voor Hof van Saksen. General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Wij willen gasten blijven verrassen en hen steeds iets nieuws bieden. Nergens anders vind je zulke waterglijbanen voor het hele gezin.”

Het verhaal achter de glijbanen

Tijdens de persdag op 17 juli werd er een toespraak gehouden. Nu de glijbanen open zijn willen we deze informatie toch nog met u delen.

In de grote trechter

We nemen u ook nog even mee in de grote trechter van de Bambo. Voor de pers was er de gelegenheid van een wandeling vanuit de skimout via de buis tot in de grote trechter. Vanaf nu is de trechter alleen nog te bezoeken met de 4-perssonsband zo als hij bedoeld is

4 persoonsbanden maar geen 4 volwassenen personen

Tijdens testen is gebleken dat er met 4 volwassen personen een te hoge snelheid wordt behaald in de grote trechter. In de Bambo mogen maximaal 2 volwassenen en twee kinderen of 3 volwassenen mee

Nu open voor iedereen

Vanaf het moment dat dit bericht is gepubliceerd zijn de drie glijbanen open voor iedereen.

In de Media