Onweer? Buitenbad gaat dicht

Onweer

Het is warm dus je gaat buiten zwemmen. Maar dan begint het te onweren. Het zwembad moet dicht. Daar is geen discussie over mogelijk. Glijbaan uit en iedereen het water uit. Is er een binnenbad dar voorzien is van bliksemafleiders dan kun je binnen verder zwemmen en anders wordt het aankleden en of naar huis of binnen wachten tot de onweersbui voorbij is.

Zwemmen tijdens onweer is gevaarlijk

Buitenzwembaden weten dat ze dicht moeten met onweer, maar als je gaat zwemmen in open water dan is er geen badmeester. Maar ook dan moet je direct het water uit bij onweer, al is het 40 graden.

Is een binnenbad/binnenglijbaan veilig bij onweer?

Als het gebouw van een binnenbad beveiligd is met een bliksemafleider dan kun je binnen veilig zwemmen als het binnenbad niet is verbonden met een buitenbad(je). Is dat wel het geval dan is dat binnenbad ook gevaarlijk omdat de bliksem het water buiten onder hoge spanning kan zetten bij een inslag en die stroom door het water ook naar binnen gaat.

Een binnenglijbaan die buitenom gaat moet buiten ook een bliksemafleider hebben, anders moet de glijbaan binnen ook dicht als het onweert

Niet douchen

Als het onweert is het ook gevaarlijk om te douchen buiten of in een gebouw zonder bliksemafleiders. Zelfs in je eigen woning.