Zwemmen in de natuur?

Het is lekker warm weer maar het coranavirus houdt alle zwembaden, binnen- en buiten potdicht. Je zal denken. Kan ik een natuurbad nemen?

Blijf indien mogelijk thuis

Het RIVM wil natuurlijk dat je zoveel mogelijk thuis bent. Als je er dan toch op uit wilt zorg er dan in ieder geval voor dat je minimaal 1,5 meter afstand houd en indiem mogelijk met eigen auto of fiets reist naar een zwemgelegenheid (open water want zwembaden blijven gesloten)

Caronavirus verspreid zich niet via het water

Zodra het Covid-19 virus zich buiten het menselijk lichaam bevindt dan gaat het vrij snel dood. Ook in water overleefd het Caronavirus niet lang. Maar in een zwembad of een druk bezocht meer op een warme dag verblijven we vaak te dicht bij elkaar waardoor het virus zich kan verspreiden. Als je toch in open water wilt gaan zwemmen zorg er dan in ieder geval dat je, net als op het droge; minimaal 1,5 meter afstand houdt van andere zwemmers en denk daar ook op de kant aan. Als je ziet dat je deze afstand niet meer kan aanhouden ga dan niet zwemmen.

Zwemmen op eigen risico

Zwemmen in de natuur (meren en kanalen) is zo als altijd op eigen risico. Dat geld nu natuurlijk ook. Kijk ook goed of zwemmen is toegestaan. Let er wel op dat er zwemverboden door gemeenten kunnen worden ingesteld vanwege het Caronavirus. Overtreed dat zeker niet. Er staan hoge boetes op.