Aaseebad, Ibbenburen (D)

Een bezoek bebracht aan dit in 1991 geopende zwembad. De zwemzaal bevat een golfslagbad en een recreatiebad. Het golfslagbad heeft ook zwembaden, maar de bodem is vast van ondiep naar diep. Het recreatiebad heeft een familieglijbaan en een klimwand. Er is verder een finse sauna en een zwemmersbar. Bij het recreatiebad is een klein uitzwembad naar buiten, maar dat staat niet in verbinding met het recreatiebad binnen. De ingang is achter de sauna. Het zwemmersterras met horeca bevindt zich bij het peuterbad. Buiten is het “Freibad”, een 25 meter bad, maar dat was niet open.

Buiten slingert de 80 meter lange glijbaan in het rond, maar de instap en uitstap is binnen. Via een stalen bereikt men de instapbak van de glijbaan. Het stoplicht is kapot en er hangt een mooi pernament bord met opschrist dat je 30 seconden moet wachten. Ze zijn ook niet van plan iets aan het kapotte stoplicht te doen. De glijbaan oogt oud (ook uit 1991), maar glijdt goed en lekker snel. De skim-out is wat krap bemeten.

ook het zwembad zelf oogt wat verouderd en dat is het dan ook wel een beetje. De golven in het golfslagbad zijn laag, het stoplicht van de glijbaan is kapot en een bubbelbad is er niet eens.

Adres

Website van dit zwembad >>