Europabad Karlsruhe (D)

Het was er al eens geweest, het Europabad in Karlsruhe (D); maar er is een nieuwe glijbaan open. De Green Viper Erlebnisrutsche.

De nieuwe Cone Slide zit vol met techniek dus snel een bezoek gebracht voordat er al weer wat kapot aan gaat. De baan heeft drie programma’s voor de lichtshow in de glijbaan. Die moeten worden gekozen voor het gaan glijden. In het eerste  deel van de glijbaan zijn mooie daglichteffecten. Vervolgens kom je in de cone met daarin een slangenkop die water spuwt. Vervolgens glij je verder begeleid door lichteffecten in de vorm van figuren in de buiswand. Dan komt er een jump, die je niet ziet aankomen. Een effect laat de glijbaan rechtdoor lijken te lopen. Vervolgens glij je onder de buis verder, waar ook een buis blijkt te zitten die je eerst niet zag omdat die niet verlicht is. Hier wordt, als je voor het glijden het systeem met polsbandje hebt geactiveerd; een actiefoto gemaakt. Vervolgens glij je naar het eind van de glijbaan.

Nieuwe glijbaan in bestaand zwembad

Het Europabad in Karlsruhe (D) zelf is sinds mijn vorige bezoek een jaar of wat geleden niet veranderd. De net zo ruige Wildwasserfluss en de andere glijbanen waren er toen ook al. Een bubbelbad is er nog altijd niet.

Glijbanen

Adres

Website van dit zwembad >>