Gezeitenland Borkum

 

Gezeitenland Borkum is een zwem-, wellness en saunacentrum in het Duitse Borkum. Het complex is gebouwd in de vorm van een oceaanstomer en ligt in de duinen op 300 meter van bahnhof Borkum Nordseebad.

Het zwembad

Het zwembad bestaat uit een recreatiebad met daarin drie 25 meter zwembaden. Vanuit het recreatiebad kan naar het grote uitzwem-buitenbad worden gezwommen. Daarin bevindt zich ook een stroomversnelling. Binnen is er naast het recreatiebad ook nog een therapiebad en een turks stoombad. Er is een zwembadrestaurant waar volledige diners besteld kunnen worden met uitzicht op de Noordzee.

De glijbaan

De glijbaan, een blauwe buis van Api Waterfun; is 64 meter lang en lekker snel. De glijbaan komt uit in een skimout. Het stoplicht aan de glijbaan is onopvallend. Een bordje met “Nur rutchen bei grun” valt echter wel op en laat je zoeken naar het stoplicht. Een kleine ledspot in de muur boven de glijbaanbuis.

Zout water

Opmerkelijk is dat de zwembaden gevuld zijn met zout Noordzeewater. Ook het bubbelbad en de skimout van de glijbaan.

Krachtig bubbelbad

Het bubbelbad bubbelt er om de vijf minuten flink op los. Met water spat tot 30 cm hoog. Dat is een beetje te veel van het goede.

Waterpemparatuur

Recreatiebad: 30 graden
Therapiebad: 33 graden
Wirlpool: 33 graden

Badmeesterpost

De badmeesters en juffen zaten nog het meest op de dichte badmeesterspost en hielden alleen maar een oogje in het zeil via de camera’s. Dus als je met kinderen gaat moet je zelf de kids goed in de gaten houden.

Adres en bereikbaarheid

Gezeitenland ~ Wasser und Wellness
Goethestra├če 27
26757 Borkum
Tel. +49 4922 – 933600
Website van dit zwembad >>

Gezeitenland Borkum ligt op enkele minuten lopen vanaf station Borkum Nordseebad. Vanuit Nederland bereikt u Borkum het snelst met de veerboot vanuit de Eemshaven naar Borkum Reede. De trein sluit prima aan op de boot.