Speelland Beekse Bergen

Speelland is het strandbad / natuurbad van de Beekse Bergen dat bekend is om zijn Safaripark en vakantiepark met binnenzwembad. Het strandbad is een natuurbad met 4 glijbanen en op het droge nog een aantal kleine attracties voor (jonge) kinderen.

Waterglijbanen

De twee waterglijbanen starten vanaf een zes meter hoge toren en zijn elk 60 meter lang. Ze glijden goed en snel. Opmerkelijk ontbreken de spatborden in de bochten van de glijbanen. Bij normaal gebruik ga je al vrij hoog door de bochten en vlieg je net niet uit de glijbaan. Als de glijbaan anders wordt gebruikt dan waarvoor hij bedoeld is (bijv. water tegenhouden om nog sneller te gaan) dan kun je zomaar uit de glijbaan liggen in een bocht. Om die reden is er pernament toezicht aan de waterglijbanen of zijn ze gesloten.

Aquaschute

Aquaschute zijn twee snelle glijbanen met matjes die snoeihard gaan. Je komt uit in het natuurbad en schiet nog meters over het water verder. Je moet je met twee handen vasthouden aan het matje om er niet vanaf te vallen. Filmen was daarom niet mogelijk op deze glijbanen.

Speeltuin

Op het droge is voor kinderen nog van alles te doen in de vorm van de speeltuin met enkele mechanische attracties zo als een waterskimolen.

Veerboot

Het vakantiepark met binnenzwembad ligt aan de overkant van het meer. Een veerboot verbindt Speelland en het vakantiepark elk uur met elkaar.

Locatie

Speelland Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Website van dit zwembad >>