Zwembad Stadspark Turnhout

Zwembad Stadspark op Turnhout is een lokaal zwembad met 25 meter sportbad, een instructiebad met in hoogte beweegbare vloer, een kinderwereld, een 74 meter lange interactive waterglijbaan en een wellness met bubbelbad, sauna en Turks bad.

Interactive waterglijbaan

De waterglijbaan van 74 meter lang is voorzien van een systeem waarbij voor het glijden een thema gekozen wordt op het bedieningspaneel aan de startbak van de glijbaan. De licht- en geluidseffecten passen zich aan het gekozen thema. Het systeem voorziet ook in een spelletje (Aqua Smasch), een actiefoto (deed het niet tijdens mijn bezoek) en de beveiliging op de glijbaan middels het rode en groene licht. Bij het negeren van het rode licht werkt het thema niet.

Wildwaterbaan

Tijdens de renovatiewerken aan het zwembad is de wildwaterbaan verwijderd uit het zwembad en vervangen door een peuterbad met piratenschip (Kinderwereld).

Optisport

Het zwembad is in explotatie bij Optisport, een buitenlandse (nederlandse) uitbater. Deze Optisport gaat ook een zwembad in Lommel uitbaten.

Lang gesloten geweest

Het Turnhoutse zwembad is heel lang dicht geweest omdat er problemen waren met lekkages. De gemeente zag toen niets meer in het toen nieuwe zwembad. Optisport heeft het gerenoveerd, de wildwaterbaan verwijderd en door Van Egdom, een Nederlandse bouwer; een nieuwe waterglijbaan laten zetten. In de oude situatie was er geen waterglijbaan aanwezig.

Adres en route

Zwembad Stadspark

Parklaan 58

2300  Turnhout